13:00

Ronneby BK

Referat: Emmaboda IS - Ronneby BK

Joakim Wiklund, headcoach Emmaboda IS Dam:
Lördagen 20/8 mötte EIS dam Ronneby BK på IP. Efter en bra träningsvecka var det dags att möta RBK på hemmaplan och det enda orosmomentet var egentligen hur matchen skulle bli i kvalitet med den rysligt solbrända mattan på IP. Det visade sig att vi var alldeles överlägset i allt som hände på planen,pass,löp,skott,kommunikationen och hittade ett bra sätt att genomföra matchen på. Vi pratade om att låta bollen göra det mesta av jobbet och så blev det med. Vi skapar många fina lägen och målchanser i 1:a men det dröjer till matchminut 31 innan vi spräcker nollan och gör 1-0 genom Sandra ass av Alma, snyggt där bollen går genom alla lagdelar med början hos Lina. Vi får med oss ett 10-tal avslut i första och det är bra. Andra halvlek : vi fortsätter att trumma på och Rbk som var hyfsat slutkörda efter första får nu ännu mer problem då vi är fast beslutna med att spela enkelt med att släppa boll i rätt tid samt att vi hittat fina bollar på djupet till spelare med farten uppe. Vi har total kontroll och i 63:e minuten kommer det förlösande 2-0 målet , boll på djupet av Era till Sandra som går förbi sin back ,tittar upp och passar helt enl skolboken över till Shaida som har ett bättre läge och ett "enkelt" mål är avklarat. Vi har ett massivt spelövertag nu och i 73:e minuten kommer även 3-0 och ännu en fin boll på djupet över deras backlinje från Ronja denna gång som hittar Shaida helt ren med målis som löper ut i en 50-50 duell men den klämbollen vinner Shaida och bollen letar sig in i målet. I minut 82 kommer 4-0 genom Tilde efter fint väggspel där Joel lägger en "myra" till Vera som tar några kliv och spelar in till en rätt så fristående Tilde som enkelt kan pilla in slutresultatet. Matchen slutar 4-0 och det ska nog motståndaren vara nöjda med då vi var på spelhumör och målchans mässigt helt överlägsna. + betyg till alla idag såklart alla nämnda ingen glömd /Tränarn .